Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το σεξ

Online εργαστήριο με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα, που περιλαμβάνει προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout (Ολλανδία 2019, ελληνικοί υπότιτλοι). Η ταινία  στην οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και εφήβοι από 12-14 ετών, μάς δίνει την ευκαιρία σε 16 λεπτά να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα

Έξτρα υλικό: Δείτε τη συνέντευξη της σκηνοθέτιδας Anne van Campenhout στη Δήμητρα Κουζή (στα αγγλικά.

10 Απριλίου 2021 – 11.00-13.00 (ζωντανά στο  zoom)
Για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γονείς
Το σχολείο μπορεί να μιλήσει για θέματα που καίνε; Μπορεί, και σε ποιο βαθμό, να εισαγάγει ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και να το κάνει με σύνεση, γνώση και επιστημονικότητα; Πέντε σχολεία της Ολλανδίας διδάσκουν τη σεξουαλική αγωγή. Παρακολουθούμε σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ αντιδράσεις των παιδιών, σιωπηρές συζητήσεις εντός και εκτός τάξης για θέματα όπως η σεξουαλική πράξη, η ανατομία, σύγχρονα φαινόμενα όπως το sexting, προφυλάξεις, η πρώτη φορά. Αυτό το ντοκιμαντέρ ανοίγει έναν κύκλο συζήτησης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εφήβους για το πόσο σημαντική είναι, και πόση γνώση και υπευθυνότητα χρειάζεται, η επαφή με το σώμα μας και τον άλλον. Θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως προπομπός εγκαινίασης ενός τέτοιου μαθήματος και στα ελληνικά σχολεία. Γιατί όταν μιλάμε για σεξουαλικότητα, δεν αναφερόμαστε μόνον στην πράξη, αλλά σε ολόκληρη την ανθρώπινη φύση.
Μαριαλένα Σπυροπούλου
Πληροφορίες
  • Ημ/νια - Ώρα Έναρξης
    10 Απριλίου, 2021 11:00 πμ
  • Ημ/νια - Ώρα Λήξης
    10 Απριλίου, 2021 1:00 μμ

Ενημερωθείτε πρώτοι για εκπαιδευτικές δράσεις, διαγωνισμούς και ειδικές προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο newsletter του KinderDocs.