Είπαν για μας

Kinderdocs: Μια ευλογία για τους Έλληνες μαθητές, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Πρωτόγνωρος συνδυασμός θεάματος και εκπαίδευσης, τέχνης και επιμόρφωσης, απόλαυσης και μάθησης. Ένα σύγχρονο εργαλείο εκπαίδευσης εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εποχής μας!

Καλή επιτυχία σε όλα!!!

ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΑ ΓΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Σχολική Ψυχολόγος, M.Sc.

Θα ήθελα να συγχαρώ εσάς, καθώς και την κυρία Ziegenfuß, για την άψογη διοργάνωση του webinar (Filimbildung in Heterogenen Lerngruppen, Κινηματογραφική εκπαίδευση με ετερογενείς ομάδες) Προσωπικά, θεωρώ ότι πήρα πολύτιμες ιδέες που μπορούν να μου φανούν χρήσιμες στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σας εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια!

ΑΡΕΤΗ (ΡΙΤΑ) ΤΣΙΓΚΡΕΛΗ
Φιλόλογος

Ένα ενδιαφέρον, αλλά και πολύ καλά δομημένο σεμινάριο. Η εργαλειοθήκη που παρουσιάστηκε είναι πολύ αναλυτική και βοηθά στην εμβάθυνση του θέματος και της κατανόησης αυτού του κινηματογραφικού είδους. Πιστεύω ότι και τα παιδιά θα το απολαύσουν όπως κι εγώ. Είναι ένας δημιουργικός και εναλλακτικός τρόπος για να δουλέψεις και να συζητήσεις με τα παιδιά.

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΒΟΛΤΣΗ
Εκπαιδευτικός

Ξεφεύγοντας από τη στερεοτυπική άποψη του είδους,  που έχει τον θεατή ως παρατηρητή μιας καταγραφής (συνέντευξη, ντοκιμαντέρ με ζώα/ περιβάλλον κλπ), το KinderDocs καταφέρνει να εμπλέξει τον θεατή σε αυτό που βλέπει, να τον προκαλέσει να σκεφτεί και να πάρει θέση.

Η ταινία Καλημέρα Κύριε Φώτη, που προβλήθηκε στη Search Παιδική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς έδειξε στα παιδιά μια άλλη πραγματικότητα του σχολείου σε ένα καθόλου μακρινό μέρος -σε μια άλλη γειτονιά της Αθήνας.  Κι όμως τόσο η οπτική της Δήμητρας Κουζή, που τη σκηνοθέτησε,  όσο και αυτή η «άλλη πραγματικότητα» των νεαρών πρωταγωνιστών και του δασκάλου τους  άνοιξε μια βεντάλια θεμάτων που προκάλεσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις των παιδιών και  έγινε η αφορμή να κατεβούν πολλά βιβλία από τα ράφια.

Οι θεματικές επιλογές του KinderDocs είναι ιδιαίτερες, αφορούν τα παιδιά και τους νέους , γενούν προβληματισμούς και τροφοδοτούν συζητήσεις χωρίς  εμφανή εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η αισθητική τους  επίσης ξεχωρίζει. Μια φρέσκια ματιά  μέσα από τα γεμάτα ζωντάνια  βλέμματα των νεαρών πρωταγωνιστών που κοιτούν στα μάτια  τους συνομήλικους τους θεατές και τους ρωτούν: «Εσύ τι σκέφτεσαι  γι’ αυτό;»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΡΟΥΖΑΚΗ
Βιβλιοθηκονόμος

Η συμμετοχή μου στο Webinar του KinderDocs στις 23/1/21 (Το Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο) είχε πολλαπλά οφέλη για μένα. Καταρχάς απέκτησα γνώση για την άλλη μορφή ντοκιμαντέρ και όχι με την κλασική έννοια που το έχει κανείς στο μυαλό του με την μορφή συνεντεύξεων ,επεξηγήσεων και αφηγήσεων. Αυτό το είδος ντοκιμαντέρ που έχει ως βάση τον κινηματογράφο και διαδραματίζεται ως ταινία χωρίς σχολιασμό αφήνει την ελευθερία στον θεατή να συγκινηθεί  και να αναστοχαστεί για κάποια θέματα και με βάσει τα δικά του βιώματα. Η εφαρμογή του στην διδακτική διαδικασία ως μέσο όχι μόνο με σκοπό μεταφορά γνώσης ενός συγκεκριμένου διδακτικού αντικειμένου αλλά και ως μέσο ευαισθητοποίησης των μαθητών και ανάπτυξης κριτικής σκέψης χωρίς την άμεση εμπλοκή του καθηγητή αλλά αφήνοντας τους μαθητές με κάποιες κατευθυντήριες γραμμές να δώσουν την δικιά τους ερμηνεία ήταν κάτι που με εξέπληξε. Aυτές οι κατευθυντήριες γραμμές  είναι το toolkit, μία σειρά ερωτήσεων η οποία  συνδράμει στον να εκμαιευτούν  πληροφορίες από τους ίδιους τους μαθητές και παντρεύει την διδακτική με ‘’ψυχαγωγία’’. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι μου άρεσε το  Webinar γιατί ήταν άρτια στημένο από τους ανθρώπους οι οποίοι είναι εραστές της δουλειάς τους. Πέρα από την θεωρητική παρουσίαση υπήρξε και το πρακτικό κομμάτι με τα workshop το οποίο βοήθησε τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν την εφαρμογή του ντοκιμαντέρ στην τάξη.

ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ
Φιλόλογος Κως

Πρόσφατα σχόλια
    Ιστορικό
    Kατηγορίες
    • Χωρίς κατηγορία

    Ενημερωθείτε πρώτοι για εκπαιδευτικές δράσεις, διαγωνισμούς και ειδικές προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο newsletter του KinderDocs.