Δήμητρα Κουζή

Δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians στο Μόναχο, και του Φωτογραφικού Κύκλου (Πλάτων Ριβέλλης) στην Αθήνα. Απόφοιτος του ετήσιου προγράμματος Eurodoc για Ευρωπαίους παραγωγούς ντοκιμαντέρ. Επί 20 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, τη δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Ελλάδα (ΕΡΤ) και τη Γερμανία (ZDF, Deutsche Welle, και Arte, το ευρωπαϊκό κανάλι πολιτισμού). Το 2015 ίδρυσε την εταιρεία Kouzi Productions, που αναπτύσσει συνεργασίες στον χώρο του ντοκιμαντέρ. To 2016 ίδρυσε το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους, του οποίου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός. Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά.

Φιλμογραφία(επιλογή):

Deutsche und Griechen (Liebe mit Hindernissen), co-author, ARTE/NDR, 52’, 2019

Καλημέρα κύριε Φώτη, Ελλάδα, 70’, 2020, σκηνοθεσία και παραγωγή, επίσημο πρόγραμμα και Βραβείο Νεότητας στο 22ο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  2020

Passage to Europe, 48′, 2021, σκηνοθεσία και παραγωγή

Βραβεία: Los Angeles Greek Film Festival, special Jury Mention documentary 2021
San Francisco Greek Film Festival 2021, Best Documentary Jury Award

kouziproductions.com

Ειρήνη Βοκοτοπούλου

Επιστημονική υπεύθυνη KinderDocs Toolkit από το 2020

H Ειρήνη Βοκοτοπούλου είναι κοινωνιολόγος. Από το 1988 εργάζεται για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καθώς και με δημόσιες ή δημοτικές βιβλιοθήκες και σχολεία, όπως η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (1995-2010) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Συμμετείχε στην ομάδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια. Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Future Library (2010-2015), καθώς και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (2015-2018). Είναι συνδημιουργός της ιστοσελίδας bookbook.gr για την ανάγνωση στις παιδικές ηλικίες.

Κατερίνα Εξερτζόλγου

 

Η Κατερίνα Εξερτζογλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων «Ψυχολογία και ΜΜΕ» και «Πολιτιστική Διαχείριση» του ιδίου Πανεπιστήμιου. Από το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Από το 2011 μέχρι το 2019 εργάστηκε στον δημόσιο τομέα, συντονίζοντας και εφαρμόζοντας συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για ανέργους και ευπαθείς ομάδες. Από το 2019 δουλεύει στην παραγωγή καλλιτεχνικών projects, ταινιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Συνεργάζεται με το  KinderDocs  και την Kouzi Productions στον τομέα της παραγωγής από το 2020.

Αγγελική Μαυρουδή

Φιλόλογος

Απόφοιτη της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύθηκε ως υπότροφος DAAD στη Διαπολιτισμική Φιλολογία και Συγκριτική Εθνολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και του Μπαϊρόιτ. Δίδαξε Γερμανικά στην Ιάβα και τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΠΘ «Κριτική Σκέψη και Ήπιες δεξιότητες στις Βιοιατρικές Επιστήμες». Έλαβε μέρος ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων Γερμανικής Γλώσσας και εγχειριδίων διδασκαλίας φυσικών επιστημών στη γερμανική γλώσσα.

Ολίνα Καραγιάννη

 

Απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αριστούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής» του Πάντειου Πανεπιστήμιου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με το εθνογραφικό σινεμά, την ανθρωπολογία και τον ψηφιακό πολιτισμό, τις φεμινιστικές προσεγγίσεις σε ποικίλες θεματικές, τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτικό και ψυχοθεραπευτικό εργαλείο. Συμμετείχε σε διεθνή προγράμματα με επίκεντρο τις κοινωνικές ανισότητες και τη συλλογική μνήμη. Διαθέτει εμπειρία σχεδιασμού και οργάνωσης πολιτιστικών projects, έχοντας εργαστεί στον τομέα της παραγωγής σε φεστιβάλ και οργανισμούς. Επαγγελματικά και ερευνητικά εστιάζει στην κοινωνικοπολιτική προσέγγιση των πολιτισμικών πεδίων. Από το 2023, συνεργάζεται με την Kouzi Productions και το KinderDocs ως βοηθός παραγωγής.

Πρόσφατα σχόλια
    Ιστορικό
    Kατηγορίες
    • Χωρίς κατηγορία

    Ενημερωθείτε πρώτοι για εκπαιδευτικές δράσεις, διαγωνισμούς και ειδικές προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο newsletter του KinderDocs.