Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Ένα webinar για το ντοκιμαντέρ και τη χρήση του ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην ψηφιακή τάξη. Τι μπορεί ο εκπαιδευτικός να κάνει στην τάξη με μια ταινία ντοκιμαντέρ; Πώς μπορεί να την εντάξει στο μάθημά του και να επανέρχεται πάλι και πάλι σε αυτή υπό διαφορετικό κάθε φορά πρίσμα; To webinar θα εξετάσει αυτές και άλλες παραμέτρους, δίνοντάς σας χρήσιμα εργαλεία και λύσεις για το πώς να κάνετε ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό μάθημα.
Το webinar απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται με παιδιά και εφήβους.
Τι θα αποκομίσετε:
Οι συμμετέχοντες σε αυτό το webinar θα μάθουν πώς να κάνουν το μάθημα τους ενδιαφέρον online! Για τo κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ, θα δουν παραδείγματα και θα εξοικειωθούν με διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Στη συνέχεια, θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα δουλέψουν, με καθοδήγηση, πάνω σε συγκεκριμένα παραδείγματα ταινιών, βασικές αρχές και μεθόδους, καθώς και συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο για την παρακολούθηση κάθε ταινίας, την προσέγγιση, τον διάλογο, τον αναστοχασμό και την ανατροφοδότηση μέσα στην τάξη.
Εισηγήτριες
Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Κοινωνιολόγος
Δήμητρα Κουζή, Δημοσιογράφος-Σκηνοθέτης, Ιδρύτρια, KinderDocs
Ημερομηνία: Σάββατο 06/03/2021, 16.00-20.00 στο Zoom.
Κόστος παρακολούθησης: 50€
Περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο KinderDocs Toolkit και τα λινκ για 3 ταινίες ντοκιμαντέρ από το πρόγραμμα KinderDocs 2020/2021 που θα λάβετε για να παρακολουθήσετε online δωρεάν το Σαββατοκύριακο 06-07 Μαρτίου 2021.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Πληροφορίες
  • Ημ/νια - Ώρα Έναρξης
    6 Μαρτίου, 2021 4:00 μμ
  • Ημ/νια - Ώρα Λήξης
    6 Μαρτίου, 2021 8:00 μμ

Ενημερωθείτε πρώτοι για εκπαιδευτικές δράσεις, διαγωνισμούς και ειδικές προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο newsletter του KinderDocs.