Αφιέρωμα 2019: Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο – Ανοίγοντας νέους δρόμους στη μη τυπική εκπαίδευση

Εγκαινιάζοντας την 4η χρονιά του, το KinderDocs διοργάνωσε ένα αφιέρωμα με θέμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο – Ανοίγοντας νέους δρόμους στη μη τυπική εκπαίδευση στις 5-6/9/2019 στην Αθήνα και στις 5/12/2019 στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ (πρεμιέρα για την Ελλάδα οι περισσότερες), συνοδευόμενες από ειδικά εργαστήρια με ειδικούς προσκεκλημένους. Το αφιέρωμα είχε στόχο να δώσει σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να εντάξουν το ντοκιμαντέρ στη μεθοδολογία τους, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της μη τυπικής βιωματικής μάθησης.

Το αφιέρωμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα συμμετείχε στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019, που είχε στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

 

Photos
Δήμητρα Κουζή
Πληροφορίες
  • Ημ/νια - Ώρα Έναρξης
    5 Ιουνίου, 2019 6:00 μμ

Ενημερωθείτε πρώτοι για εκπαιδευτικές δράσεις, διαγωνισμούς και ειδικές προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο newsletter του KinderDocs.